Even voorstellen......

 

Zoals u wellicht al gedacht had, ik hou er niet zo van om op de foto te gaan. Dus, er is een creatieve weergave.

 

Dan iets over mezelf. Geboren in Volendam, opgegroeid in 's Heerenberg, opleiding tot logopedist in Nijmegen gevolgd, voor mijn lief naar het Zeeuwse Goes verhuisd en sinds 2018 wonen we in Middelburg.

Tijdens mijn jeugd heb ik heel veel handvaardigheden van mijn ouders meegekregen. We hadden (na het blokfluit uurtje) een knutselclubje op de zaterdagochtend waar we van alles leerden op het gebied van taarten bakken, leer bewerken, pitrieten manden maken, macramé knopen, borduren, kralen weven, metaal bewerking, enzovoorts. Een vaardigheid die zeer waardevol is. Het heeft me meegegeven dat ik materialen kan inschatten op toepasbaarheid, en wat er te combineren zou kunnen zijn. En alhoewel ik dus geen Kunstacademie of iets dergelijks heb gevolgd, ben ik altijd creatief bezig. En sinds 2014 specifiek met glasfusen. 

 

Zo ben ik steeds meer aan het ontdekken wat er allemaal mogelijk is tijdens het proces van glasfusen. Dun glas neerleggen, met zand fusen, met stringers en noodles werken, grit toevoegen, poeders verwerken. Er zijn mogelijkheden te over!

Het wíllen gaan werken met glas heb ik een paar jaar geleden, in 2014, omgezet in het gáán werken met glas!

 

Het proces, het kunnen verwerken van creatieve ideeën, het zoeken naar de mooiste glaskleurcombinaties, de spanning van hoe komt 'het' uit de oven, is een mooi traject.

 

De aanzet tot het verwezenlijken van het gaan werken met glas  ervoer ik tijdens een 'Kunst in de Zak' weekend. Tijdens een bezoek aan  't Ouwe Glas'uus in Nieuwdorp, Zuid Beveland. Na het volgen van enkele cursussen onder leiding van Rinus en Bart Rentmeester kan ik tijdens de werkavonden in het atelier heerlijk aan het werk met het glas.


Deze website is een presentatie van enkele van de glasobjecten die ik tot nu toe heb kunnen realiseren en laat de ontwikkeling zien van andere mogelijkheden. In mijn portfolio staan de objecten verdeeld over de mogelijkheden die ik tot nu toe heb verwerkt.

 

Kijkt u ook naar 'The making of' foto's! Inspirerend om te zien hoe zo'n proces verloopt, hoe de kleuren blenden tijdens het proces van fusing. 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Laat het me weten!

 

Heeft u een idee dat u gerealiseerd zou willen zien? Ik overleg het graag met u.

 

 

 

Groeten, tot ziens!

Paulien Keim